Carte interactiva “Rebecca stie”

0

A trecut ceva timp de cand Cufarul a fost ferecat. Dar iata! Am scos cheia de pe unde o ratacisem, am deschis Cufarul si am mai cusut ceva frumos. Am facut o carte interactiva pentru Rebecca –  nepotica unei doamne care mi-a fost colega. Rebecca nu e la primul cadou la care am contribuit, deja a mai primit vreo 2 sau 3 cadouri de cand s-a nascut si pana acum, cand a facut 2 anisori. Am aflat ca le-a indragit mult 🙂

De data aceasta a primit o carte care sa ii starneasca interesul, sa fie o sursa de invatare si joaca deopotriva si sa o ajute sa isi dezvolte motricitatea fina a degetelor. E o carte colorata, plina de elemente interactive si personaje zambitoare care sunt realizate sub forma unor marionete de degete. Va avea de incheiat si descheiat nasturi, capse magnetice si capse care fac clic!, va trebui sa desprinda velcro, sa incheie un fermoar, sa faca fundita, sa infileze un fir printre agatatori satinate, sa deschida ferestre, sa se joace si sa o ia de la capat.

Coperta face referire la sarbatorirea zilei ei de nastere, iar Cafeluta Ursuletul a venit la petrecerea surpriza sa ii ureze “La multi ani!”, sa ii ofere un cadou si sa joace “Cucu – bau!” cu ea. Ursuletul isi acopera jucaus ochii cu labutele, care se rotesc si se pot descheia si incheia cu nasturei mici mititei.

Cafeluta vine sa ii spuna “La multi ani!”

Cucu – bau!

A doua pagina ii aminteste Rebeccai de cele mai dragi fiinte: cele din familia ei, care ii stau mereu aproape, chiar si pe o pagina de carte. Fotografiile membrilor familiei sale se ascund in spatele unor ferestre colorate, avand diferite forme geometrice: inima, hexagon, cerc, patrat.

Ferestre colorate ce ascund figuri prietenoase

In pasi de dans trecem la a 3-a pagina, unde face cunostinta cu balerina Lili, care are un mic necaz: nu stie sa isi incheie singura sireturile de la poante si nici sa traga fermoarul de la cortina ca sa poata iesi pe scena sa straluceasca in noul ei rol. In schimbul ajutorului primit ofera lectii de balet: piruete, plie, jete, entrechat si alte miscari elementare.

Sa facem fundite si sa incheiem fermoare

Balerina Lili

Dupa dans mai merge si o partida de joaca, dar nu de una singura, ci cu o doctorita de plusuri, prietena ei Oita – si ea, tot balerina –  si catelul jucaus. Acesta din urma e cam nazdravan si cum alearga mult, si-a incurcat lesa printre arbustii cu flori si acum trebuie descalcit sau… incalcit si mai tare. Doctorita de plusuri are un cabinet unde profeseaza, e deschis tuturor celor care au nevoie de ajutor, trebuie doar sa tragi de capsa si usa se deschide. De la ferestre le zambesc pacientilor animalute prietenoase, iar in prag ii intampina o asistenta frumoasa foc. Dupa consultatie unii pacienti sunt culcati in patul confortabil, cu lenjerie dantelata, unde se mai odihneste si Oita dupa antrenamentele istovitoare.

Doctorita Plusica si prietenii ei

Cabinetul doctoritei

Dar stiti cum trece timpul cand esti la joaca, parca zboara! Asa ca, micuta noastra va invata despre trecerea orelor, succesiunea noapte/zi si succesiunea anotimpurilor. Pentru aceasta ceasul Clopotel e ajutor de nadejde; ii va imprumuta toate bulinele lui cu numere in culorile curcubeului, limbile lui o vor ajuta sa stabileasca ora exacta pentru trezire, joaca, masa, plimbare si culcare, dar mai ales pemtru imbratisari si iubire.

Ceasul Clopotel

Timpul zboara cand esti la joaca

O alta pagina ii va dezvalui Rebeccai cerul catifelat al noptii, strajuit de luna maiestoasa si stelele sclipitoare, precum si cerul senin al zilei, luminat de soarele bland, udat de norisori pufosi si pictat de curcubeul vesel. Si timpul trece, fetita creste, anotimpurile se schimba. Toate anotimpurile se perinda sub privirile uimite ale micutei noastre cercetase, lasand semne distinctive in copacelul care a rasarit in carte dintr-o samanta de curiozitate: primavara impodobeste totul cu flori, vara aduce frunze verzi, toamna picteaza frunzele in culorile chihlimbarului si iarna presara fulgi pufosi.

Cerul catifelat al noptii

Luna ca oglinda surade langa o stea

Soarele si prietenul lui, curcubeul

Copacul anotimpurilor

Sper ca Rebecca va rasfoi noua carte cu mult interes si placere!

 

You may also like...