Joc de memorie “Unde-o fi perechea mea?”

1

Cum voiam sa ii cumpar fetitei mele un joc de memorie de cand era mai mica, cu ceva timp in urma m-am hotarat sa ii fac unul din materiale textile, cu imprimeuri atractive.

Ideea jocului este simpla, trebuie doar sa imperecheze jetoanele, care sunt asezate cu fata in jos, intorcandu-le doar cate doua odata. Daca intoarce doua jetoane identice, jucatorul ia perechea, dar cand nu se intampla asta trebuie sa tina minte pozitia fiecarui jeton ca sa ii gaseasca pe viitor corespondentul. Cine are cele mai multe perechi descoperite castiga. Se poate juca in 2, 3, 4 jucatori, dar si de unul singur. Numarul jetoanelor folosite variaza in functie de varsta copilului, se incepe cu 3 sau 4 perechi si se ajunge pana la 10 – 12 perechi de jetoane. Este recomandat chiar si celor mai mici dintre pitici, fiind sigur, amuzant, educativ, rezistand rontaielilor si manuirii ceva mai stangace.

Putem sa cantam cantecele pornind de la imagini – despre toamna, iarna sau un cantec despre pisicute; putem sa exersam numaratul, sa denumim imaginile in engleza, sa alcatuim propozitii sau sa gasim ghicitori ale caror raspunsuri sa fie imaginile de pe jetoane.

joc de memorie

joc de memorie

memo game

memo game

You may also like...