Batistute pufoase pentru un somn usor

1

Somn linistit. Somn usor. Somn odihnitor.

Asta ne dorim pentru copiii nostri care au nevoie de el pentru a creste mari, pentru a-si odihni mintea curioasa mereu in cautare de ceva nou, pentru a-si sedimenta ceea ce au invatat in timpul zilei. Noi ii ajutam sa doarma in diverse feluri – plimbari in aer liber, alimentatie sanatoasa, ritual de somn, citirea unei povesti sau fredonarea unui cantecel sau o batistuta de somn – security blanket.

Zilele trecute facusem o batistuta pentru somn (security blanket) ca sa o dau cadou, dar Alesia, care e mare amatoare de astfel de batistute, pe care si le pune pe obraz sau la ureche, isi invarte etichetele pe degete, inducandu-si astfel starea aceea placuta de motaiala si siguranta care o ajuta sa treaca pragul somnului, a vrut sa ii ramana ei, asa ca am mai cusut una geamana repede-repejor: din minky – plus moale – roz, brodat cu fata unui iepuras poznas cu urechi numai bune de invartit pe degete, iar cealalata parte dintr-un bumbac roz cu floricele mici, primavaratece si etichete asortate.

Acum se bucura de batistuta ei pufoasa de somn, de care este nedespartita de atunci, iar celelalte mai vechi isi asteapta cuminti randul in sertar.

batistuta iepuras

batistuta iepuras

You may also like...