Decoratiuni eco

1

Chiar daca nu sunt spectaculoase estetic, m-am hotarat sa va arat si decoratiunile eco, tocmai pentru ca pentru realizarea lor am folosit materiale care deja fusesera “consumate”.

Pentru inceput va voi spune despre inelele de servetele, pe care am inceput sa le fac asta vara (fiind infrumusetateĀ  cu niste flori din coji de fistic), iar acum pornind de la acea idee, le-am decorat pe acestea cu ornamente de Craciun.

inele servetele

Ca sa le fac am folosit:

  • un sul de carton de la servetelele de bucatarie deja consumate (mai bine zis suportul pe care sunt infasurate servetelele);
  • sfoara de sac;
  • aracet (ca sa lipim sfoara de sac de carton);
  • mini decoratiuni de Craciun (eu le-am gasit la Kaufland);
  • putin Super – glue sau un alt adeziv ca sa lipim decoratiunile de inele (am folosit Super – glue pentru ca aracetul nu mai vroia sa faca priza intre sfoara si lemn);

In loc de sfoara de sac infasurata in jurul sulului de carton am putea folosi o coala de impachetat fara model sau cu niste stelute discrete.

clinchet de clopotei

Ca sa completez arsenalul folosit cand asez masa, va voi prezenta si niste suporturi de pahare (de fapt, in imagine apare doar unul ). Aici CD-urile vechi si putin crapate mi-au fost de mare ajutor, la fel si hartia de cadouri ramasa de la impachetarea darurilor de anul trecut. Am decupat hartia de impachetat dupa conturul CD-ului, am lipit-o cu banda dubla adeziva si am impodobit-o pe margini cu strasuri (nu, nu sunt cristale Swarovski).

suport pahar

Si, ultimele in aceasta categorie sunt maxi – bomboanele šŸ™‚ Le-am facut dupa modelul acelor English Christmas Crackers (cateva detalii despre ele – aici). La mine nu pocneste nimic atunci cand le rup si avantajul e ca nu le rup cu nimeni, asa ca primesc doar eu tot continutul maxi bomboanei – pentru ca la mijloc sta ascunsa o surpriza.

bomboanele pofticiosilor

Ca sa le realizam avem nevoie de:

  • aceleasi suluri de carton de la servetelele de bucatarie a caror lungime o vom ajusta in functie de cat de mare vrem sa ne iasa maxi – bomboana;
  • hartie de impachetat (eu am folosit-o pe cea de la un cadou primit la Craciun);
  • panglica de legat;
  • banda dublu adeziva;
  • surprize pentru interior (bomboane, jucarioare, bomboane sau bomboane – eu prefer dulciurile:) )

Ca sa modelam oĀ  bomboana avem nevoie de 3 suluri de carton (doar unul va ramane in interior, pe celelalte 2 le vom scoate) pe care le asezam unul in continuarea celuilalt, pe lungime. Le infasuram in hartia de cadouri, pe care o vom fixa de sulul de carton din mijloc cu banda dublu adeziva,Ā  iar dupa ce am infasurat hartia, acoperind in totalitate cartonul, vom fixa din nou marginile hartiei cu banda dublu adeziva (hartia trebuie sa acopere si sulurile de pe margine). Vom lega cu o panglica unul dintre capetele sulului de carton din mijloc, vom introduce acum surpriza, vom lega si celalalt capat cu o panglica, vom scoate cele 2 suluri de pe margine si gata!

Sper sa ma fi inteles ….atata vorbarie pentru ca nu am facut niste fotografii atunci cand le-am realizat – dar astea sunt de anul trecut. Voi face si anul acesta si promit ca fac fotografii pe parcurs. Ce-i drept, se gasesc pasii si pe google…

bombonica si bombonel

M-am gandit sa mai adaug la acest subiect si niste decoratiuni pe care eu le-am facut anul trecut din capacele de la sticlele de bere si mi-au iesit niste oameni de zapada cheflii si foarte dragalasi.

Ne trebuie:

  • capace de bere;
  • un instrument de gaurit (Dremel);
  • imagini cu oameni de zapada si un compas pentru a trasa diametrul cerculetelor de hartie ce vor fi lipite pe capacele de bere;
  • ata colorata sau panglica de la buchetele de flori;
  • scoci dublu adeziv.

Am strans cateva capacele – nu e foarte greu, daca va place berea, apoi le-am gaurit (eu am folosit Dremel – ul pentru ca are burghie foarte fine) atat in partea de sus, cat si in partea de jos pentru a introduce prin gauri o ata sau panglica de la un buchet de flori ca sa cream corpul omului de zapada, dupa care am scos la imprimanta niste imagini color cu oameni de zapada draguti, i-am decupat si am lipit cu scoci dublu adeziv oamenii de zapada de capacelele de bere.

Anul acesta, ca si anul trecut, i-am asezat in brad de unde zambesc veselĀ  si fac cu ochiul putin imbatati de parfumul bradului, dar si de bere – stiu eu, chiar daca ei nu recunosc.

un adevarat gentleman

palariosul chefliu

You may also like...