Cub senzorial “Uite-asa”

1

Ca si tematica, inspiratia pentru acest cub senzorial a venit din versurile unei carticele care era preferata fetitei mele, “Jocurile UITE-ASA!” – are versuri scurte, rime usoare, melodioase si amuzante, iar gesturile care insotesc versurile il implica pe copil activ si il ajuta sa invete mai usor, totul fiind o joaca distractiva.

Astfel, pornind de la versurile cartii, am cusut un cub care aduce mult amuzament partidelor de joaca.

“Cum sare in lac broscuta? Uite-asa” (faceti salturi serioase, care sa va duca direct in mijlocul apei, pleoscaind cu putere) “Cum se da pe nuferi huta?” (leganati copilul la stanga si la dreapta)

Broscuta de pe lac

Broscuta de pe lac

“Cum sare un iepuras? Uite-asa” ( si trebuie sa topaiti de mare zor prin casa, doar sunteti un iepuras care-i iute de picior)

Iepuras coconas

Iepuras coconas

“Cum zboara un fluturas?” (dati din maini cu gratie, ca si cum ati avea aripioare delicate de fluture)

Fluturas delicat

Fluturas delicat

“Eu cand legan papusica/ O sarut ca si mamica/ Uite-asa” (alintati papusica si denumiti fiecare parte a fetei, mangaind si copilasul pe ochi, nasuc, obrajori)

o papusica senzoriala

Papusica senzoriala

Papusica dragalasa

Papusica dragalasa

Ratusca plimbareata

Ratusca plimbareata

Marul de aur

Marul de aur

Acest cub are de toate: culori vii, fire moi de lana, folie care fosneste, oglinda lucitoare, snur de molfait, etichete de bagat degetelele, material moale de mangaiat, fereastra cucu-bau care ascunde o surpriza, inel de dentitie, clopotel de ascultat – la fel ca si celelalte o adevarata sarbatoare a simturilor.

You may also like...