Biscuiti cu nuca

1

Va propun astazi niste biscuiti crocanti, dulci si aromati, care merg de minune la micul dejun cu un pahar de lapte. Reteta e veche, inca de pe timpurile cand savuram o felie de paine cu unt si zahar sau cu dulceata si nu trageam fuga la magazinul din colt ca sa ne luam un ou Kinder sau mai eu stiu ce prajiturica.

Ingredientele pentru acesti biscuiti crocanti sunt:

  • 1 pachet margarina;
  • 300 g zahar;
  • 4 oua;
  • 750 – 800 g faina de grau;
  • 1 lingurita amoniac;
  • 1 lamaie;
  • zahar pudra vanilat;
  • nuca pisata;

Ingredientele trebuie scoase din timp de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei cand se va prepara aluatul. Inca de la inceput se bat nucile si se zdrobesc miezurile cu un melesteu (facalet) intre 2 foi A4, se va rade coaja de la lamaie si se vor separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca intr-un castron margarina, cu cele 4 galbenusuri si zaharul, iar dupa ce se omogenizeaza bine se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, apoi faina si se framanta aluatul, care trebuie sa fie bine legat.

compozitie biscuiti

aluatul pentru biscuiti

Se va presara cu faina blatul de lucru si se va intinde aluatul – cu cat foaia va fi mai subtire, cu atat biscuitii vor iesi mai crocanti.

foaie aluat

Se va folosi un pahar sau forme de biscuiti pentru a taia aluatul, apoi biscuitii rezultati se vor pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu albus si se presara nuca, avand grija sa apasam putin pe miezul de nuca pentru a intra in aluat.

cum se face

[/caption]

Se vor lasa in cuptorul (care a fost preincalzit) la foc mic timp de 20 de minute, pana cand observam ca s-au rumenit.

biscuiti cu nuca

biscuiti cu nuca apetisanti

biscuiti ninsi cu zahar pudra

biscuiti de casa

biscuiti cu lapte pentru micul dejun

biscuiti si inimioare

You may also like...