Carte interactiva pentru copii

3

Astazi va voi prezenta o carte care va pleca zilele acestea direct din Cufarul Lizucai catre doamna logoped Irina, sperand sa ofere copiilor ore de distractie, dar sa ii si ajute sa isi formeze deprinderile de imbracare/dezbracare si sa isi dezvolte motricitatea fina a degetelor.

Am plecat de la pasiunea copiilor pentru joaca si culori vii, astfel incat fiecare pagina – cu activitati serioase – sa le ofere un microunivers numai bun de explorat vizual, tactil, auditiv, fara a incarca fundalul prea mult ca sa nu le distraga atentia de la ceea ce au de facut.

Astfel, copiii au de inchis si deschis fermoarul panusului, avand surpriza descoperirii in interior a unui porumb bine copt toamna tarziu, sa isi faca niste inghetate racoritoare pentru o zi calduroasa de vara, prinzand cu scai cupele de inghetata cu aromele preferate si sa potriveasca in conturul corect diverse forme. Mai departe, imperecheaza niste “scrisori” cu diferite imprimeuri pentru a fi trimise Mosului si il ajuta la impachetarea cadourilor, legand funditele.

inchidere fermoar si potrivire forme

inchidere fermoar si potrivire forme

scrisoare catre Mos Craciun

scrisoare catre Mos Craciun

Urmeaza  o pagina cu numaratoare, una la care trebuie sa inchida si sa deschida nastureii si care sugereaza renasterea naturii primavara cand ne zambesc flori de peste tot, una cu insiretare, care sa le aminteasca de placerea alergatului pe iarba verde, o adevarata recompensa dupa atata studiu.

numaratoare si inchidere nasturi

numaratoare si inchidere nasturi

siret si inghetate cu scai

siret si inghetate cu scai

 

You may also like...